Overheid komt met eigen restschuldlening

augustus 28 11:14 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 28-08-15

Hoewel er al diverse private oplossingen bestaan, gaat ook de overheid via het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) een Restschuldlening op de markt brengen. De lening wordt verstrekt uit een provinciaal op te richten restschuldfonds.

In provincies die geen eigen restschuldfonds oprichten kan geen Restschuldlening aangevraagd worden. De lening wordt aangevraagd in de gemeente/provincie waar de nieuwe woning staat. Een provincie die de Restschuldlening beschikbaar wil stellen kan dit geheel zelf doen of de kosten voor de lening delen met de bijbehorende gemeenten. 

Met dit initiatief wil de overheid huishoudens ondersteunen in hun verhuiswens en de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. De Restschuldlening wordt verstrekt als tweede hypotheek, aanvullend op een eerste hypotheek voor de aankoop van de nieuwe woning.

Voorwaarden Restschuldlening
De restschuld moet zijn ontstaan na 29 oktober 2012 en voor 31 december 2017. De restschuldlening bedraagt minimaal 10.000 euro. Het maximum bedrag kan per provincie verschillen maar bedraagt nooit meer dan 75.000 euro. De looptijd van de Restschuldlening is 15 jaar en de rente is gebaseerd op een door SVn vastgestelde rente voor de gehele looptijd. Het inkomen van aanvragers van 57 jaar of ouder wordt niet meegenomen bij de bepaling van de maximale Restschuldlening. Geheel of gedeeltelijk boetevrij aflossen is altijd mogelijk.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.