Terug naar home

HBC-PA informatie

De AFM verwacht dat de financiële dienstverleners zelf vastleggen hoe zij invulling geven aan hun permanent actueel vakbekwame dienstverlening. Voor VIP-leden van Hypotheek Business Club (HBC) wordt die vastlegging heel eenvoudig geregeld met de HBC PA tool. Met deze tool toont de gebruiker eenvoudig en overzichtelijk aan dat hij vakbekwaam is en op de hoogte is van de actuele ontwikkelingen in zijn vakgebied. Kortom, er wordt voldaan aan de wettelijke-normen.

Na registratie kunt u in uw persoonlijke account bijvoorbeeld vastleggen welke vakliteratuur u heeft gelezen, welke congressen zijn bezocht en welke webinars u heeft gezien. Elk kwartaal ontvangt zowel u als uw leidinggevende hiervan een overzichtelijke rapportage, het aantoonbare bewijs van permanent actueel vakbekwaam zijn. Binnen de HBC PA-tool zijn ook toetsvragen beschikbaar voor de Wft-modules Basis, Consumptief Hypothecair Krediet, Inkomen, Pensioen, Schadeverzekering particulier, Schadeverzekering zakelijk, Vermogen, Zorgverzekering en Volmacht. Van de beantwoording van deze toetsvragen wordt automatisch melding gemaakt. Er is tevens een archief waarin de vragen per Wft-module als oefenstof (syllabi) dienen voor het PE-examen dat elke drie jaar moet worden behaald.

HBC brengt het nieuws uit alle relevante nieuwsbronnen (zoals AM, InFinance en VVP) overzichtelijk samen. De gelezen nieuwsberichten op deze site worden direct meegenomen in uw de permanent actueel status.

Als u basis lid bent en gebruik wil maken van deze tool dan moet u zich eerst upgraden naar VIP lid.

Bent u nog geen lid van HBC dan kunt u zich hier registreren als VIP-lid. De kosten hiervoor bedragen 95 euro per jaar (excl. BTW).