IkHypotheekZo.nl combineert advies en zelf afsluiten

februari 01 12:31 2017 Print dit artikel

Via IkHypotheekZo.nl kunnen klanten de hypotheek helemaal zelf sluiten, of via een adviseur. Maar ze kunnen ook kiezen voor een combinatie van advies en zelf doen. Deze combinatiemogelijkheid kost de consument 1.600 euro.

IkHypotheekZo.nl is een initiatief van serviceprovider Finsys. Het bedrijf omschrijft de combinatie van advies en zelf doen als ‘hypotheekdistributie nieuwe stijl’. De kosten zijn vooraf bekend en de klant kan zelf beslissen hoeveel hij zelf wil doen en hoeveel werk hij aan de adviseur wil overlaten. De kosten voor het volledig zelf doen bedragen 495 euro en volledig via een adviseur werken kost 2.200 euro. Door de aanvraaggegevens zelf in te voeren en de benodigde stukken zelf te uploaden, kunnen deze kosten worden teruggebracht tot 1.600 euro.

Via de site IkHypotheekZo.nl kan de klant zijn gegevens invoeren. Finsys: “Door een ID-bewijs en een loonstrook te uploaden worden zijn gegevens benodigd voor een hypotheekaanvraag hieruit onttrokken en hoeft hij alleen nog maar de aanvraag te controleren. Dit versnelt het aanvragen en vermindert de kans op fouten. Vervolgens kan hij door het beantwoorden van enkele vragen nagaan of het voor hem mogelijk is om de hypotheek zelf zonder advies aan te vragen. Als dat zo is hoeft hij hier echter niet voor te kiezen; hij kan altijd besluiten om advies in te winnen.”

Wil de klant advies, dan kiest hij via de site een adviseur bij hem in de buurt waarmee hij via de site een afspraak maakt. Zijn gegevens kan hij vervolgens eveneens via de site aan de adviseur ter beschikking stellen. Na het advies beslist de klant met de adviseur hoe het traject wordt voortgezet. Kiest de klant er voor om de hypotheek verder zelf af te handelen, dan komt hij in aanmerking voor een besparing van 550 euro op het volledige tarief.

Finsys: “De adviseur kan zich concentreren op het adviseren van zijn klanten en is verlost van het tijdrovende gegevens verzamelen.”

De adviseurs die een (kosteloze) aanstelling hebben bij Finsys kunnen zonder verdere kosten aansluiten bij IkHypotheekZo.nl. Zij zijn niet verplicht om de productie bij Finsys onder te brengen, maar kunnen ook gebruik maken van hun rechtstreekse aanstellingen als dit voor de klant de beste oplossing biedt.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.