Hypotheekaanvraag beoordelen op arbeidsverleden is achterhaald

september 09 08:56 2015 Print dit artikel

Adviseurs van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek kijken bij een hypotheekaanvraag van zzp’ers en flexwerkers voortaan vooral niet alleen meer naar het arbeidsverleden. Er wordt vooral gekeken naar de kansen op de arbeidsmarkt van de aanvrager. Deze beoordelingsmethodiek zou eigenlijk ook voor gewone werknemers toegepast moeten worden. Een vast contract is een schijnzekerheid. Reageer hieronder!

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Hypotheek Business Club
Hypotheek Business Club

De Hypotheek Business Club is een uniek platform waar hypotheekprofessionals elkaar treffen en ervaringen en gedachten kunnen uitwisselen. Kennisoverdracht, nieuws, opleidingen en netwerken zijn enkele eigenschappen van de Club.

Toon meer artikelen
write a comment

1 Comment

  1. Rob Burhenne
    september 14, 14:57 #1 Rob Burhenne

    enkel terugkijken heeft inderdaad een schijnzekerheid tot gevolg. Echter een beoordelingsdmethodiek op kansen op arbeidsmarkt is mijnsinziens ook niet vrij van subjectiviteiten. In mijn optiek schuilt hier een risico in dat hele beroepsgroepen over een kam geschoren kunnen gaan worden m.a.w. als we denken de komende 10 jaar bijv. 40% minder brandweer mannen nodig te hebben krijgen dan alle brandweermannen lastiger een hypotheek?? Als er ruimte komt vanuit politiek/toezicht om meer specifiek naar de toekomstperspectieven van betreffende persoon te kijken en op basis van goed onderbouwd plan te adviseren en financieren biedt het ook kansen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.