Munt wint titel beste geldverstrekker

januari 17 15:03 2017 Print dit artikel

De Nationale Hypotheekbond heeft Munt Hypotheken uitgeroepen tot beste geldverstrekker van 2016. Dit op basis van het oordeel dat 441 onafhankelijke adviseurs gaven in het jaarlijkse onderzoek. Obvion neemt de tweede plek in, Florius de derde.

In het jaarlijkse onderzoek van de Hypotheekbond scoort Munt vooral goed op rente- en aflosfaciliteiten, duidelijkheid in communicatie en op het aanvraag- en acceptatieproces.

Elf tevredenheidsaspecten

In totaal konden de adviseurs de partijen beoordelen op elf losse tevredenheidsaspecten. De belangrijkste waren responstijd, het bieden van nazorg, klachtafhandeling, rente- en aflosfaciliteiten, innovatie in producten en dienstverlening en duidelijkheid in communicatie. Over alle aspecten heen is er een aantal aanbieders dat regelmatig relatief hoog scoort. Naast Munt zijn dit Obvion, Florius, BLG Wonen, Woonfonds en Rabobank.

Klachtafhandeling en de mate van faciliteren van nazorg zijn aspecten waarvoor de meeste geldverstrekkers een negatieve beoordeling ontvangen. Gemiddeld is slechts een op de vier adviseurs hierover positief in hun beoordeling. Ook scoren veel geldverstrekkers ondermaats als het gaat om het aanbieden van rente- en aflosfaciliteiten.

Aanvraag- en acceptatieproces

Het aanvraag- en acceptatieproces is volgens de adviseurs die meededen aan het onderzoek nog (te)vaak leidend ten opzichte van de klant en de klantbehoefte. Jeroen Oversteegen, directeur bij De Nationale Hypotheekbond: “Adviseurs vinden dat de gedragscode en de normen nog vaak belangrijker zijn dan het centraal stelen van de klant en het zoeken naar oplossingen. Maar mede door de strenge regels omtrent het aanvragen van hypotheken, blijft het voor de geldverstrekkers lastig om van de gebaande paden af te wijken. Gelukkig zien we hier de laatste jaren wel een omslag in komen.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.