Jurjen Oosterbaan: 'Kansen met VvE's'

december 02 15:10 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 02-12-15

Beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) hebben tot 24 december de gelegenheid om een Wft-vergunning aan te vragen. Financieel adviseurs kunnen een belangrijke rol spelen door deze activiteiten over te nemen.

Eind september heeft de AFM een bericht naar buiten gebracht voor professionele beheerders van Verenigingen van Eigenaren. Veel beheerders, die in het kader van het beheer van gebouwen en de ondersteuning van de VvE-besturen actief zijn op het gebied van verzekeringen, moeten volgens de AFM een Wft-vergunning hebben.

De meeste van deze beheerders beschikken niet over een dergelijke vergunning. Zij moeten een keuze maken: of de vergunningplichtige werkzaamheden staken, of een Wft-vergunning aanvragen. De AFM biedt de beheerders nu tot 24 december a.s. de gelegenheid om een Wft-vergunning aan te vragen.

De werkzaamheden die een beheerder kan uitvoeren op het gebied van verzekeringen, bestrijken een breed scala aan activiteiten. Zowel adviseren (het opvragen van offertes voor verzekeringen en hypotheken en vervolgens het doen van een aanbeveling richting de VvE) als bemiddelen en beheren. Adviseurs in hypotheken en verzekeringen die (gaan) samenwerken met professionele beheerders kunnen hierin een belangrijke rol gaan spelen.

Webinar Bureau D & O
De Hypotheek Business Club organiseert op dinsdag 8 december om 12.00 uur een webinar over dit thema. In het webinar geeft Jurjen Oosterbaan van Bureau D & O een toelichting op de regels en hoe een financieel adviseur deze activiteiten van de VvE kan ‘overnemen’.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Tags: home, hypotheken, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.