Informeert: communicatieconcept voor adviseurs

september 03 13:46 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 03-09-15

Marketing Vandaag, een marketingbureau dat zich heeft gespecialiseerd in de financiële sector, lanceert Informeert. Dit is een marketing- en communicatieconcept voor hypotheek- en verzekeringsadviseurs.

Saskia Los, commercieel manager Informeert: “We lazen zo vaak dat de adviseur het online denken ingewikkeld vindt, dat we besloten een oplossing te creëren. Consumenten verwachten snelheid bij alles: informatie, tools, adviesverzoeken, et cetera. Binnen twee klikken willen ze kunnen handelen. Wij zorgen daarvoor.”

Informeert bestaat uit vijf onderdelen: nieuws, een nieuwsbrief, een website, social media en inzicht in online klantengedrag. Saskia Los: “Bij veel adviseurs is de website een sluitpost. Bijhouden gebeurt alleen als er tijd over is. En die tijd is er vaak niet. Het gevolg: verouderd nieuws, NHG-normen of verzekeringsteksten die gedateerd raken, de techniek van website die hapert en meer. De website voegt niets toe aan de dienstverlening van de adviseur. De klant kan er eigenlijk maar beter wegblijven.” Informeert zegt dit probleem op te lossen. Los: “Wij zorgen voor actualiteit, interactie en conversietools.” Een eigen redactie verzorgt het nieuws op de website en nieuwsbrief.

Los: “Hoe weet je dat een klant behoefte heeft aan financieel advies, nog voordat hij of zij dat zelf aangeeft? Die vraag vormde de aanleiding voor Informeert Insights. Bij Informeert heeft elke eindklant een eigen profiel. Via dit profiel kan de adviseur zien waar de interesse van de klant ligt. Vervolgens kan de adviseur proactief adviseren. Ofwel: zelf contact opnemen met de klant in plaats van afwachten wanneer de klant gaat bellen of e-mailen.”

Tags: home, ict-software

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.