Boelhouwer: verandering is goed voor hypotheekadviseur

april 19 15:10 2018 Print dit artikel

Peter Boelhouwer is hoogleraar Housing systems aan de TU Delft. Tijdens HypoVak schetst hij de contouren van een woningmarkt in verandering. Een verandering die leidt tot een vraag naar nieuwe woonvormen. Dat biedt de hypotheekmarkt, en daarmee ook de hypotheekadviseur nieuwe kansen.

Een toenemend aantal mensen kiest ervoor de eigen woning te verhuren in plaats van te verkopen. De eigen woning als onderdeel van het vermogensbeheer. Is het een hype of de toekomst? Demografische veranderingen steken de kop op en de migratie gaat veel harder dan verwacht. Is de woningmarkt wel voldoende voorbereid op de instroom aan werkcapaciteit vanuit het buitenland? En is het verduurzamen van bestaande woningen nu een zaak vóór het milieu of voor de eigen portemonnee? Is de verduurzaming van 200.000 woningen per jaar überhaupt realistisch te noemen en welke uitdagingen liggen daar bij bestaande woningen? Dit en meer in de key note van Peter Boelhouwer op HypoVak.

Leerstoel Housing systems

De Nederlandse woningmarkt functioneert momenteel niet goed; de woningproductie is laag en de koopprijzen zijn fors gedaald. De Leerstoel Housing systems richt zich daarom op onder meer woningkeuzeprocessen, hervorming van de woningmarkt en koopprijsontwikkeling. Daarnaast komen de effecten van afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, de samenhang tussen bouwproductie en koopprijsontwikkeling of de positionering van de corporatiesector aan bod.

 

Het bericht Boelhouwer: verandering is goed voor hypotheekadviseur verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.