Banken soepeler bij onderwaterhypotheek

juni 09 14:18 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 09-06-15

De commissie voor Wonen en Rijksdienst heeft donderdag diverse onderwerpen op het gebied van de woningmarkt op de agenda staan. Een daarvan is de problematiek van de onderwaterhypotheek. Namens het kabinet is minister Blok bij het overleg aanwezig.

Volgens de commissie stellen banken en verzekeraars zich op het punt van de onderwaterhypotheek soepeler op bij het meefinancieren van restschulden, mits de hypotheeklast daarmee niet te groot wordt. Begin 2014 was bij 1,5 miljoen huishoudens de woningwaarde lager dan de hypotheekschuld. Het kabinet heeft maatregelen genomen om de problemen met restschulden aan te pakken. Zo is de rente op restschulden sinds 1 januari 2015 voor maximaal vijftien jaar fiscaal aftrekbaar.

Ook de Leegstandswet staat op de agenda. Deze wet maakt het mogelijk om lege kantoren en te koop staande woningen tijdelijk te verhuren als woonruimte. Er werden in 2014 vergunningen afgegeven voor de verhuur van ongeveer 12.200 woonruimten die te koop staan. Ook werden in 2014 zo’n 13.000 sloopwoningen tijdelijk verhuurd en waren er zo’n 10.000 antikraakpanden.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.