ABN Amro en Florius rekken leenbedrag 56-plusser op

augustus 16 16:20 2018 Print dit artikel

Een groeiende groep 56-plussers met een eigen woning wil verhuizen, maar kan vaak geen hypotheek krijgen voor het nieuwe huis. Om deze groep tegemoet te komen kijken Florius en ABN Amro voortaan naar de werkelijke woonlasten van deze klanten. 

Ook 56-plussers die niet willen verhuizen maar de overwaarde willen vrijspelen kunnen met de beleidsverruimingen worden bediend. De hypotheekverstrekker maakt dit mogelijk door klanten een andere hypotheekvorm aan te bieden voor een langere looptijd.

Daarnaast worden huurinkomsten uit een tweede woning voortaan volledig als inkomen gezien bij de berekening hoeveel hypotheek de klant kan krijgen. Hierdoor kunnen zij hun hypotheek verhogen, waardoor de overwaarde kan worden vrijgespeeld.

Vergrijzing

“De klantgroep 56-plussers wordt door de vergrijzing alleen maar groter en zij hebben behoefte aan meer financiële armslag”, zegt Kitty de Heiden, manager Hypotheken van ABN Amro. “Met een aanpassing van de hypotheek is dat te realiseren. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld gemakkelijker hun hypotheek oversluiten, een nieuwe woning kopen of hun hypotheek verhogen om een schenking te doen aan hun (klein)kinderen.”

Rekenvoorbeeld

Een echtpaar (65 en 58 jaar) met gezamenlijk inkomen van 30.000 euro wil een deel van hun overwaarde opnemen om de woning aan te passen. Zij willen een aflossingsvrije lening en rentevastperiode van 15 jaar tegen 3%. “Uitgaande van de oude regels en een rente van 3%, konden ze daarvoor een hypotheek krijgen van 124.500 euro. Bij de nieuwe regels en een rente van 3% kunnen ze nu een hypotheek krijgen van 215.000 euro”, schetst de hypotheekverstrekker de voordelen van de beleidsverruimingen.

Het bericht ABN Amro en Florius rekken leenbedrag 56-plusser op verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.