Zes vragen aan Pierre Huurman (Achmea Bank)

september 20 16:05 2017 Print dit artikel

Achmea Bank wordt momenteel omgevormd tot een kostenefficiënte, klantgerichte en meer wendbare organisatie. Die operatie staat onder leiding van Pierre Huurman (51), sinds 1 juli 2016 divisievoorzitter van Achmea Bank. Wat is er in de tussentijd al bereikt?

Achmea Bank beheert een hypotheekportefeuille met een totale omvang van circa 12,5 miljard euro (ultimo 2016) en circa 6 miljard euro aan spaargeld. Achmea Bank verstrekt hypotheken en spaarproducten aan particulieren via de labels Centraal Beheer en Woonfonds Hypotheken. Die labels zijn inmiddels aangesloten op het administratieve systeem van Quion, dat sinds begin 2017 het volledige administratieve beheer en het merendeel van de beoordelingsactiviteiten van de hypotheekportefeuille van Achmea Bank in beheer heeft.

Hoe kijkt u terug op deze operatie en wat heeft het intermediair hiervan gemerkt? Biedt outsourcing bijvoorbeeld nog voldoende ruimte voor maatwerk?

De overdracht naar Quion vormt een belangrijke stap in de omvorming van de organisatie en draagt bij aan het verbeteren van de klanttevredenheid en een structurele verlaging van de kosten. De impact op de organisatie en medewerkers is groot. We hebben helaas afscheid moeten nemen van een deel van onze collega’s. Dat is pijnlijk. Gelukkig is er ook een aantal collega’s overgegaan naar Quion. De migratie is een grote operatie die succesvol is verlopen door de inzet van vele collega’s en medewerkers van Quion. Een dergelijk project kent ook haar uitdagingen, de dienstverlening kende met name rondom de migratieperiode wat problemen; er is hard gewerkt om deze op te lossen.

Door de outscourcing zijn wij flexibeler en het draagt bij aan een nog betere bediening van onze klanten. Zo kunnen wij pieken in de productie met hen goed opvangen en zijn zij flexibel met betrekking tot onze groeiambities.

Meer productvernieuwingen

Centraal Beheer heeft zich het afgelopen jaar gepositioneerd als financiële dienstverlener met een hypotheekproduct dat door het intermediair en klanten goed gewaardeerd wordt. In de komende periode zorgen we voor een goede aansluiting bij de markt en zullen we, samen met Quion, waar nodig onze producten en doelgroepenbeleid aanscherpen. Woonfonds heeft het afgelopen jaar haar aanbod voor specifieke doelgroepen verder uitgebreid met een propositie voor zzp’ers en ondernemers. De mid-office is erop ingericht om deze aanvragen, met meer maatwerkmogelijkheden, goed te begeleiden. We streven er naar om meer productvernieuwingen door te voeren die bijdragen aan de behoefte van het intermediair en klanten. We zullen tevens onze spaarsystemen vernieuwen. Ook dit zal bijdragen aan een nog betere bediening van onze klanten en aan een efficiëntere bedrijfsvoering.

Lees hier het complete vraaggesprek met Pierre Huurman

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.