Verbod op term advies voor kredietverstrekkers

november 16 13:54 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 16-11-15

De OvFD roept de Tweede Kamer op om kredietgevers en verbonden bemiddelaars het gebruik van de termen ‘advies’ en ‘adviseur’ te verbieden.

Dit in verband met de op 21 maart 2016 in te voeren Europese Richtlijn Hypotheken, die in de Nederlandse wetgeving moet worden geïmplementeerd. OvFD-directeur Colinda Rosenbrand: “Op grond van deze richtlijn kan het gebruik van de termen ‘adviseur’ of ‘advies’ door kredietgevers en verbonden bemiddelaars worden verboden. Wordt dit niet verboden, dan moeten voorwaarden worden opgelegd aan het gebruik van de termen ‘onafhankelijk advies’ en ‘onafhankelijk adviseur’. Nederland doet (vooralsnog) niets.” De OvFD concludeert dat Nederland de Richtlijn daarmee niet volledig implementeert.

Rosenbrand: “Het zou terecht zijn om kredietgevers en verbonden bemiddelaars het gebruik van de termen ‘adviseur’ en ‘advies’ te verbieden. Deze partijen verkopen consumenten over het algemeen uitsluitend maar één product, het eigen product. Nederland legt ook geen voorwaarden op aan het gebruik van de termen ‘onafhankelijk advies’ en ‘onafhankelijk adviseur’. Volgens de Richtlijn is het passend dat de lidstaten voorzien in beschermingsmaatregelen voor gevallen, waarin het advies wordt aangeduid als onafhankelijk.”

Tags: home, hypotheken, kredieten

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.