VEH: meer maatwerk nodig

oktober 26 15:45 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 26-10-15

Vereniging Eigen Huis (VEH) pleit al langer voor meer hypotheekruimte voor tweeverdieners en het is dan ook niet verwonderlijk dat VEH het Nibud-standpunt toejuicht om voor tweeverdieners stapsgewijs een hogere leennorm toe te staan. Maar met meer maatwerk kan dat nu ook al.

Rob Mulder, directeur Belangenbehartiging bij VEH: “Tweeverdieners houden netto meer over dan een eenverdiener. We zien dan ook het liefst dat ze bij hetzelfde totaalinkomen net zo veel kunnen lenen als huishoudens met een inkomen.”

Mulder benadrukt dat banken ook nu al van de Nibud-normen mogen afwijken, mits ze dat goed kunnen onderbouwen. “In de praktijk doen ze dat zelden. Dat is jammer. Het Nibud formuleert echt op basis van gemiddelden, die voor een bepaald gezin misschien niet opgaan. Hypotheekadviseurs zouden meer moeite moeten doen om naar de specifieke situatie te kijken”, aldus Mulder.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.