Vanuit UWV Hypothecair Planner worden

maart 21 14:37 2017 Print dit artikel

Met 21 door UWV geselecteerde deelnemers is de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners een opleidingstraject gestart. Als de diploma’s Wft Basis, Wft vermogen en Wft Hypotheken zijn behaald, wordt de opleiding voortgezet met de Leergang Hypothecair Planner.

Voor dit specifieke opleidingstraject werkt NVHP samen met UWV en het leerwerkloket Amersfoort. Naast de opleiding gaat de NVHP ook voor de kandidaten bemiddelen bij het vinden van stages. Gemiddeld zal dat een á twee dagen in de week zijn. Als het eerste opleidingstraject een succes wordt, dan zal het traject ook in andere delen van Nederland van start gaan.

Tekort aan Erkend Hypothecair Planners

Veel NVHP-leden hebben vacatures openstaan voor goed opgeleide Erkend Hypothecair Planners. Maaike Verhoef, lid van het Dagelijks Bestuur van de NVHP: “Op dit moment zijn er bij onze leden meer dan 200 vacatures die niet vervuld kunnen worden. In de praktijk ontstaat dan al snel de situatie dat de ene onderneming een Erkend Hypothecair Planner bij een ander bedrijf gaat werven. Het probleem van de ene ondernemer is dan misschien opgelost maar de andere ondernemer krijgt er dan weer een probleem bij. De belangrijkste oplossing op dit moment is te zorgen dat er nieuwe instroom is van Erkend Hypothecair Planners”.

UWV selecteert kandidaten

Die oplossing lijkt nu gevonden te zijn in een nieuwe samenwerking met UWV. “In overleg met UWV hebben we een profiel gemaakt van kandidaten waar bij onze leden de meeste vraag naar is. Onderdelen van dat profiel zijn HBO niveau, ervaring in de financiële sector, analytisch kunnen denken en consumentgerichtheid. Maar ook bereidheid om héél hard te studeren. UWV heeft daarna in samenwerking met het leerwerkloket Amersfoort kandidaten geselecteerd die aan dit profiel voldeden. Deze kandidaten zijn vervolgens voor een tweetal informatiebijeenkomsten uitgenodigd.” Hiervan zijn 21 kandidaten nu een traject gestart dat ruim 7 maanden zal duren.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.