Topsegment woningmarkt plust 6,9%

april 06 15:52 2017 Print dit artikel

In Nederland staan op dit moment 48.300 woningen die één miljoen of meer waard zijn. Dat aantal is volgens Calcasa, specialist in statistische analyse en waardering van onroerend goed, nooit eerder gehaald. De meeste miljoenenwoningen bevinden zich in de regio Groot-Amsterdam.

De laatste grote stijging in aantal miljoenenwoningen vond volgens de gegevens van Calcasa plaats in 2008, toen er in Nederland 46.400 woningen van één miljoen euro of meer stonden. In de jaren daarna daalde dit aantal echter fors met 40,5%. Op het dieptepunt van de kredietcrisis telde Nederland nog maar 27.600 miljoenenwoningen. In de afgelopen drie jaar is het aantal miljoenenwoningen echter weer met 75% toegenomen.

Amsterdam en Wassenaar

De gemeente met de meeste miljoenenwoningen is Amsterdam, dat zowel de meeste buurten als straten kent met het grootste aantal miljoenenwoningen. De Keizersgracht spant volgens de analyse de kroon met 281 woningen van 1 miljoen euro of meer. “Daarmee is de totale waarde van de Keizersgracht groter dan die van alle koopwoningen op Terschelling. Met een gemiddelde prijs van 2,550 miljoen euro en een vierkante meterprijs van 6.250 euro is de Konijnenlaan in Wassenaar echter opnieuw de duurste straat van Nederland. Met een waardestijging van 6,9% over het afgelopen jaar zijn de miljoenenwoningen harder in waarde gestegen dan de volledige koopvoorraad (5,5%).”

Duurste transactie 2016

Ook de duurste transactie van 2016 vond plaats in Amsterdam. Aan de Herengracht in de buurt Grachtengordel-West werd bijna vijf miljoen euro betaald voor een woning.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.