Te veel betaalde boeterente terug naar klant

september 14 11:53 2016 Print dit artikel

Mensen die te veel boeterente hebben betaald bij het oversluiten van hun hypotheek, zouden van de bank het teveel betaalde moeten terugkrijgen. Dat zei minister Dijsselbloem van Financiën dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Het PvdA Tweede Kamerlid Henk Nijboer stelde de minister daarin mondelinge vragen over banken die bij klanten te hoge boeterentes in rekening brengen. Dit naar aanleiding van een uitzending van Tros Radar over dit onderwerp een dag eerder. “Als daar fouten zijn gemaakt, als daar meer kosten in rekening zijn gebracht dan de werkelijke kosten die een bank heeft bij het oversluiten, dan is het aan banken om dat recht te zetten”, aldus Dijsselbloem. Hij gaf tegelijkertijd aan eerst de resultaten van een AFM-onderzoek naar banken af te willen wachten, voordat er verdere conclusies getrokken kunnen worden. De AFM heeft Radar laten weten dit najaar nog met de uitkomst van dit onderzoek naar buiten te treden.

Tros Radar

In de uitzending van Radar was te zien hoe advocaat Dirk Boselie en adviseurs van Ikbenfrits.nl onderzoek deden naar de hoogte van boeterentes. Volgens hen houdt geen enkele bank in Nederland bij de berekening van die boeterente rekening met bedragen die boetevrij afgelost worden. Ikbenfrits.nl onderzocht 12.000 hypotheken en trekt hieruit de conclusie dat er per klant gemiddeld 3.447 euro te veel betaald is. Stichting Oversluitclaim dreigt nu met een juridische procedure tegen banken wegens de te hoge oversluitboetes.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.