‘Simpel Overstap Hypotheek presteert goed’

mei 02 12:17 2018 Print dit artikel

De Simpel Overstap Hypotheek van Munt Hypotheken presteert goed en lost de belofte –simpeler overstappen mogelijk maken – waar. Dat constateert FlexFront, overigens de grootste distributiepartner van Munt, een half jaar na de introductie van deze hypotheek.

Antoinette Kalkman (foto), algemeen directeur van FlexFront Groep: “Honderdduizenden hypotheekklanten betalen te veel voor hun hypotheek, zo bleek eerder al uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond. Overstappen is daarbij veel lastiger, dan verlengen bij de huidige hypotheekaanbieder. Daarom lanceerde Munt Hypotheken vorig jaar de eerste overstaphypotheek van Nederland, de Simpel Overstap Hypotheek.”

Vastzitten

“De complexiteit van wet- en regelgeving en de veelvoud aan gevraagde documenten bij het overstappen, zorgen ervoor dat veel hypotheekeigenaren vastzitten bij hun huidige hypotheekaanbieder. Complexiteit mag echter geen stoorzender zijn om het beste voor de klant te realiseren”, aldus Kalkman. “Daarom vinden we het een goed signaal dat Munt de Simpel Overstap Hypotheek op de markt heeft gebracht en we zien inmiddels een aantal significante verbeteringen in het acceptatieproces, waardoor klanten beter en sneller worden geholpen.”

Sneller akkoord

FlexFront maakt een aantal cijfers over de Simpel Overstap Hypotheek bekend. De gemiddelde doorlooptijd van het renteaanbod tot aan het hypotheekaanbod daalde met zo’n 45%, van 22 dagen (voor de reguliere Munt Hypotheek) naar 12 dagen (bij de Simpel Overstap Hypotheek). Daarnaast zijn gemiddeld slechts 8 documenten nodig, in plaats van 16. Kalkman: “Klanten waarderen dit, zo blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek. Bij de Simpel Overstap Hypotheek is de ‘net promoter score’ 65, waar deze bij de reguliere Munt hypotheek 45 is. Ook blijkt dat 25% van alle oversluitingen bij deze geldverstrekker die vanaf 2015 zijn aangevraagd, technisch gezien als Simpel Overstap Hypotheek aangevraagd hadden kunnen worden.”

Niet blind accepteren

De is volgens FlexFront het juiste antwoord op de ongelukkige situatie dat de overgrote meerderheid van de hypotheekbezitters het verlengingsvoorstel van de huidige aanbieder klakkeloos accepteert, zonder alternatieven te overwegen. Dat bleek recent nog uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. “Het mag niet zo zijn dat hypotheekbezitters onevenredig veel geld laten liggen omdat overstappen lastig is en ze dus ‘vastzitten’ in hun hypotheek”, aldus Kalkman.

Documenten

Bij de Simpel Overstap Hypotheek is het aantal aan te leveren documenten fors teruggebracht. Daarnaast is een taxatie tot 90% van de marktwaarde niet meer nodig, maar wordt uitgegaan van een automatisch gegenereerde modelwaarde van Calcasa. Kalkman: “Dat dit het proces enorm versnelt, ervaren we dagelijks op de werkvloer. Ook zijn de werkgeversverklaring en de loonstrook vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. Munt rekent met het SV-loon van de laatste twaalf maanden. Hierdoor is de grootste bottleneck in het aanvraagproces van een hypotheek verholpen en kan men sneller overstappen.”

Het bericht ‘Simpel Overstap Hypotheek presteert goed’ verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.