Shortcut FFP-examen voor SEH-adviseur

juni 14 12:11 2016 Print dit artikel

Erkend Financieel Adviseurs die zijn ingeschreven bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) kunnen binnenkort gebruik maken van een versnelde route naar het FFP-diploma tot financieel planner.

De verkorte leer-examenlijn voor Erkend Financieel Adviseurs is een gezamenlijk initiatief van SEH en beroepsorganisatie FFP. Het omvat onder andere specifieke vrijstellingen en verkortingen van bepaalde examenonderdelen. “Het voordeel is dat de studie- en examenbelasting voor deze groep wordt teruggebracht en dat tegemoet wordt gekomen aan de wens van de organisaties SEH en FFP om meer samenhang aan te brengen in het kwalificatiestelsel voor integraal financieel adviseurs”, aldus Bart de Nie, directeur van SEH.

De vraag bij huidige financieel adviseurs naar deze verkorte route is volgens beide organisaties groot. “Een deel van deze groep zoekt ontwikkelingsmogelijkheden voor zichzelf en ziet toegevoegde waarde van de FFP-opleiding om tot een gecertificeerde FFP-financieel planner door te groeien.” Na het behalen van het FFP-diploma kunnen adviseurs eveneens de FFP CFP- titel voeren.

Op dit moment zijn onderwijsinstituten zich aan het voorbereiden op de ontwikkeling van een leerprogramma voor deze verkorte leerlijn. Zodra de accreditatie is afgerond maakt FFP bekend welke opleidingsinstituten het nieuwe verkorte traject voor Erkend Financieel Adviseurs aan gaan bieden.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.