Quion wint Lean Six Sigma Deployment Award

oktober 09 15:42 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 09-10-15

Quion heeft de Lean Six Sigma Deployment Award gewonnen. Een vakjury koos Quion als winnaar vanwege de geslaagde bedrijfsbrede invoering van Lean. De andere genomineerden waren Fuji film, PGGM en Werkse.

Lean is een managementfilosofie die zich richt op het toevoegen van waarde voor de klant. Voegt een activiteit geen waarde toe? Dan moet je daar mee stoppen. Door te sturen op klantwaarde worden processen sneller, betrouwbaarder en meer klantgericht.

Bruno Oudega, algemeen directeur Quion: “Als servicer ondersteunen wij een groot aantal geldverstrekkers bij het bedienen van hun klanten. Zij besteden een groot deel van hun hypotheekactiviteiten aan ons uit. Quion wil de meest klantgedreven en ondernemende servicer van Nederland zijn. Dan moet je elke dag beter willen worden, daarbij is het belangrijk om veel initiatief bij je medewerkers neer te leggen. Continu Verbeteren helpt ons hier invuling aan te geven.”

Continu Verbeteren
Onder de noemer Continu Verbeteren startte Quion in september 2013 met zijn Lean-traject. In krap twee jaar tijd voerden de acht zogenoemde Green Belts van Quion, in samenwerking met de verbeterteams, ruim tien verbeterprojecten succesvol uit. Tim Haverkamp, Black Belt Quion: “We hebben doorlooptijden verkort, processen eenvoudiger gemaakt en duidelijke standaarden geïntroduceerd. Maar het belangrijkste is dat de klanttevredenheid stijgt. En dat geeft de verbeterteams en de hele organisatie veel energie. Het maakt ons werk echt plezieriger.”

Naast de verbeterprojecten heeft Continu Verbeteren Quion ook geholpen om een verbetercultuur te creëren. “We voeren verbeteringen niet alleen uit in een projectvorm, maar ook in de dagelijkse werkzaamheden. Met veel kleine stapjes kun je ook een groot doel bereiken,” aldus Oudega.

Tags: home, hypotheken, opleidingen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.