PMT belegt extra miljard in Munt

december 05 16:01 2016 Print dit artikel

PMT verhoogt haar hypotheekbeleggingen via Munt Hypotheken met 1 miljard naar 3 miljard euro. De hypotheekbeleggingen gaan met deze extra investering circa 5% van de totale beleggingsportefeuille uitmaken.

PMT was één van de oprichters van Munt Hypotheken. Het fonds startte twee jaar geleden met een investering van 1 miljard euro. Door de goede resultaten verhoogde het fonds dit in 2015 al tot 2 miljard euro. PMT heeft nu dus besloten dit verder te verhogen tot 3 miljard.

Goede rendementen

Inge van den Doel, CIO van PMT: “Hypotheken met NHG-garantie en niet-NHG hypotheken met een laag risicoprofiel leveren meer rendement op dan staatsobligaties, terwijl het risico vergelijkbaar is. Tegelijkertijd geeft het onderpand extra zekerheid. De afgelopen jaren hebben de hypotheken aan onze beleggingsverwachtingen voldaan. Reden genoeg om onze beleggingen hierin te vergroten.”

Munt Hypotheken

Munt Hypotheken verstrekt hypotheken op basis van kapitaal van inmiddels 10 Nederlandse pensioenfondsen. Daarmee neemt het label een zesde plaats in binnen de top tien van hypotheekverstrekkers, met een marktaandeel van bijna 7 procent.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.