PME steekt een miljard euro in Munt Hypotheken

oktober 14 15:17 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 14-10-15

Het Pensioenfonds van de Metalektro (PME) stelt 1 miljard euro ter beschikking aan de Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO) om via het label Munt Hypotheken in Nederlandse woninghypotheken te investeren. Daarmee breidt PME, dat al sinds de jaren zestig in Nederlandse hypotheken belegt, zijn investering in Nederlandse hypotheken uit.

Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder vermogensbeheer PME: “Met deze investering slaan we twee vliegen in één klap: we investeren via een gevestigde partij in de Nederlandse economie én we realiseren met deze investering een mooi en stabiel rendement tegen een beheerst risico. Het past ook mooi binnen het plan van de Europese Commissie voor een Europese kapitaalmarktenunie. Het idee van die kapitaalmarktenunie is namelijk dat er meer rechtstreekse financiering komt door investeerders zoals pensioenfondsen en verzekeraars, in plaats van via bankleningen.”

Tags: beleggen, home, hypotheken, pensioenen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.