Nieuwe woonvormen nu verzekerd bij Aegon

april 04 12:53 2023 Print dit artikel

Aegon lanceert vandaag 4 april 2023 de nieuwe Aegon Opstal- en Inboedelverzekering. Niet alleen zijn consumenten standaard beschermd tegen onderverzekering, ook andere niet-traditionele woonvormen vallen onder de dekking. Zo speelt de verzekeraar onder andere in op de trend van nieuwe, opkomende (samen)woonvormen die ontstaan door de krapte op de woningmarkt. 

Maarten de Rooij, directeur Schade Particulier Aegon: ‘De samenleving in Nederland verandert en daar hoort ook bij dat wij als verzekeraar aanpassen en meebewegen. Zo zagen wij vaker mensen ‘onderverzekerd’ na aanpassingen aan hun woning en dat er steeds meer nieuwe woonvormen ontstaan vanwege het woningentekort. Vrienden die samenwonen ‘à la Friends’, de opkomst van tiny houses of een inwonende bejaarde moeder. Al dan niet wonend in een omgebouwd tuinhuis met medische apparatuur. Dat geeft verzekeringsuitdagingen en wij hebben daar nu een antwoord op.’ 

Standaard verzekerd tegen onderverzekering 

Aegon biedt haar klanten in de nieuwe opstal- en inboedelenverzekering standaard garantie tegen onderverzekering. Hierbij garandeert Aegon dat bij een schade het werkelijke schadebedrag wordt vergoed. Ook als het verzekerde bedrag lager is dan de werkelijke waarde. Er staat geen verzekerd bedrag op de polis. Wel is er voor specifieke bezittingen (zoals kostbaarheden en sieraden) maatwerk mogelijk. De hoogte van de premie bepaalt Aegon op basis van verschillende factoren, zoals postcode, oppervlakte van de woning, gezinssamenstelling en de dekking die de klant kiest (bijvoorbeeld basis of royaal). 

Verduurzaming woning 

Verder vallen woningaanpassingen voor verduurzamen binnen de dekking. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Dus er zijn geen aparte duurzaamclausules nodig. 

De Rooij: ‘Deze woningaanpassingen meeverzekeren vinden wij belangrijk, want door de druk om energiekosten te verlagen en energielabels te verbeteren, zal de verduurzamingsvraag alleen nog maar verder toenemen. Maar niet iedereen denkt bij de aanschaf van zonnepanelen direct aan het aanpassen van hun opstal- of woonverzekering.’ 

Meer informatie 
Financieel adviseurs kunnen op de website van Aegon voor adviseurs meer informatie vinden over de nieuwe Aegon Opstal en- Inboedelverzekering. Hier kunnen adviseurs ook een webinar bekijken waarin Richard Buijs, productmanager Schade Particulier van Aegon ingaat op de kenmerken van de nieuwe verzekeringen en de verschillen met de oude producten. Ook worden er vragen beantwoord van adviseurs. 

Lees hier het hele artikel

  Categories:
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.