Marktbrede hypotheekrenteverlaging verwacht

augustus 22 09:29 2017 Print dit artikel

Met het verlagen van de hypotheekrente gaven de grootbanken, Aegon en Munt deze zomer een eerste aanzet voor een marktbrede renteverlaging. De renteaanpassingen hebben met name betrekking op de middellange en lange rentevaste perioden, stelt de Hypotheekshop vast.

Rust op de kapitaalmarkt ligt aan de renteverlaging ten grondslag. De Hypotheekshop: “Waar onzekerheid over versnelde afbouw door de ECB van het stimuleringsprogramma eind juni de rente plots fors deed stijgen, daar is de kapitaalmarktrente in de afgelopen zes weken al weer flink gedaald. De spanningen tussen de VS en Noord-Korea zijn daar deels de oorzaak van. Bovendien lijkt een vervroegde afbouw van het ECB-opkoopprogramma inmiddels minder waarschijnlijk.”

Achterstanden

Dat nog niet alle geldverstrekkers zijn overgegaan tot het verlagen van de hypotheekrente heeft volgend de Hypotheekshop te maken met het feit dat een deel van hen nog kampt met achterstanden als gevolg van de grote instroom van hypotheekaanvragen eind juni en begin juli. “Nu het einde van de zomervakantie nadert, ligt het in de lijn der verwachting dat de komende weken meer geldverstrekkers tot verlaging zullen overgaan.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.