ING ziet stijging woningprijs afvlakken

januari 06 16:17 2017 Print dit artikel

De prijsstijging op de Nederlandse woningmarkt zal in 2017 met 4,6% wat lager uitvallen dan de 5% van vorig jaar. Dat schrijft het ING Economisch Bureau in haar ‘Dutch Economy Chart Book’.

Ook in 2018 voorziet ING een wat lagere prijsstijging op de huizenmarkt, namelijk 3,1%. Opvallend is dat ABN Amro onlangs nog stelde dat de prijsstijging dit jaar onveranderd op 5% zou blijven.

Met het aantal verkochte huizen blijft volgens ING de weg omhoog bewandeld worden. Volgens de economen van de bank komt dit aantal in 2017 uit op 223.000, tegen 212.000 vorig jaar. In 2018 zal het aantal verkochte huizen 230.000 bedragen. Volgens ABN Amro zullen de woningverkopen in 2018 juist wat afnemen.

ING waarschuwt in het rapport dat de toename van de woningbouw in 2017 wel beperkt wordt door een laag aantal nieuw verstrekte bouwvergunningen. “Ondanks het sterke herstel van de woningmarkt liggen de investeringen in woningen nog altijd ruim 10% lager dan in 2008.”

De groei van de Nederlandse economie blijft volgens ING dit jaar, net als in 2016, op een behoorlijk niveau: 1,6%, tegen 2,2% groei in 2016. “Ondanks dit stevige economische herstel zijn er geen signalen van oververhitting. De werkloosheid daalt snel, maar er is nog altijd veel onbenut arbeidsaanbod. Over het algemeen is er zo nog geen sprake van grote krapte op de arbeidsmarkt.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.