In de media: aandacht voor woningbehoud

juli 16 14:05 2015 Print dit artikel

Deze column door Dylan Dresens, directeur Beleid & Ontwikkeling bij NHG, is oorspronkelijk gepubliceerd in InFinance Magazine (juni 2015).

De hypotheekmarkt trekt weer nadrukkelijk aan: de prijzen zijn gestabiliseerd en stijgen vaak weer en ook het aantal verkopen neemt flink toe. Dat betekent drukte bij hypotheekverstrekkers, hypotheekadviseurs en bij alle aan de hypotheek- en woningmarkt gerelateerde bedrijven. En dat is goed nieuws natuurlijk.

Maar tegelijkertijd zijn er nog altijd veel mensen en gezinnen die geconfronteerd worden met (dreigende) betalingsproblemen door werkloosheid, relatiebeëindiging of andere oorzaken. Daarom is blijvende aandacht voor deze klanten en een nadrukkelijke rol voor de hypotheekadviseur van enorm belang, omdat dit vaak doorslaggevend is voor het vinden van een oplossing.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft inmiddels enige jaren ervaring met het realiseren van woningbehoud. Het blijkt dat juist veel mensen, ook tijdens en na een periode van werkloosheid en na een relatiebeëindiging, in staat blijken te zijn de financiële lasten te dragen en zo de woning te behouden. Door middel van de Inkomens- en Vermogenstoets ontdekken veel mensen dat ze op een verantwoorde wijze hun woning kunnen behouden.

In 2014 hebben zo’n 250 gezinnen woningbehoud weten te realiseren door een financiële bijdrage van NHG, soms in combinatie met een renteverlaging van de bank. En een veelvoud van dit aantal heeft de woning kunnen behouden alleen al door bewust naar inkomen en vermogen te kijken. Dan blijkt in de praktijk toch vaak meer mogelijk dan men op het eerste gezicht denkt. Zeker als de hypotheekadviseur, de hypotheekverstrekker en NHG hierin samenwerken.

 

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Nationale Hypotheek Garantie
Nationale Hypotheek Garantie

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft als doel het bevorderen van het eigenwoningbezit en is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Jaarlijks stelt zij regels op voor het verstrekken van NHG.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.