iMova digitaliseert de keukentafel

december 17 15:11 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 17-12-15

“Consumenten sluiten hun hypotheek veelal nog af tijdens een persoonlijk gesprek aan tafel. De tijd is echter rijp om de consument met hoogstaand financieel advies veel digitaler te bedienen”, zegt Max Mouwen, lid Raad van Advies bij iMova, een internet start-up in online hypotheekdistributie.

iMova biedt online distributie- en adviesoplossingen op het gebied van hypotheken aan banken, verzekeraars, adviesketens en andere hypotheekverstrekkers. De mensen achter de fintech start-up zijn ervan overtuigd dat het afsluiten van een hypotheek volledig online kan verlopen, op een manier die aansluit bij de behoeften van de klant. De klant kiest daarin online wat hij zelf wil en kan doen, wil hij daarbij ondersteund en geadviseerd worden, dan kiest hij zelf online zijn adviseur.

Max Mouwen is onlangs door IMova aangetrokken als externe adviseur. De voormalig digital director van SNS, ABN Amro en tot voor kort de online en mobiele eindverantwoordelijke bij ING, zal het bedrijf van Robin Urban en Richard van Rooij met zijn brede ervaring in het digitale domein en het coachen van diverse start-ups, adviseren bij de doorontwikkeling van het concept.

Mortgage Credit Directive

Naast ondersteuning bij de transitie naar online hypotheekverstrekking, heeft iMova zich gespecialiseerd in de implementatie van de Mortgage Credit Directive (MCD). Deze Europese wetgeving wordt per 21 maart 2016 van kracht met als doel uniformering van de Europese hypotheekmarkt en meer bescherming voor de consument.

iMova biedt hypotheekverstrekkers onder andere modulaire oplossingen om te voldoen aan deze nieuwe eisen. “De belangrijkste wijziging is wellicht de onvoorwaardelijkheid van de hypotheekofferte. Een offerte mag onder de MCD pas uitgebracht worden nadat alle klantinformatie en bijbehorende documenten compleet en gecontroleerd zijn. De offerte is vervolgens bindend wanneer de klant binnen 14 dagen accepteert.”

Tags: home, hypotheken, ict-software

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.