Hypotheekachterstanden snel ingelopen

augustus 09 16:39 2018 Print dit artikel

Het aantal hypotheekachterstanden langer dan drie maanden loopt snel terug. Onderzoek van Dynamic Credit wijst uit dat deze daling met name zichtbaar is in de provincie Flevoland, waar het percentage van leningen in achterstand in vier jaar tijd met 75% is teruggelopen van 1,23% naar 0,31%.

Noord-Brabant staat op dit moment met 0,3% leningen in achterstand op de tweede plaats in het onderzoek van de vermogensbeheerder. Drenthe neemt met 2,9% de derde plek in.

Gelderland laat van alle provincies het meest grillige verloop zien. Hier bedroeg het percentage van leningen in achterstand vier jaar geleden 0,9%. Daarna gaat het met forse pieken en dalen naar 0,2% halverwege dit jaar. Een percentage waar overigens de meeste provincies zo ongeveer op uitkomen.

Conjunctuur

Volgens Jasper Koops, Portfoliomanager bij Dynamic Credit, laat het onderzoek daarmee zien dat tijdens economisch gunstige tijden alle provincies hetzelfde beeld geven, terwijl er tijdens economisch slechte tijden meer en grote verschillen optreden.

 

Het bericht Hypotheekachterstanden snel ingelopen verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.