Gratis WA bij Airbnb

oktober 23 15:52 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 23-10-15

De Amerikaanse huizendeelsite Airbnb biedt particuliere verhuurders voortaan een gratis aansprakelijkheidsverzekering aan. De verzekering dekt schades tot 1 miljoen dollar, zo’n 880.000 euro.

Volgens Airbnb zijn woningbezitters die hun huis via de deelsite verhuren met het verzekeringspakket uitgebreider gedekt tegen schadeclaims, bijvoorbeeld als de huurder schade aan de woning van de buren veroorzaakt. “Voorheen gold dat alleen voor schade aan de verhuurde woning. Ook was een verhuurder zelf aansprakelijk voor ongelukken in en om het huis tijdens de verhuurperiode.”

Volgens Vereniging Eigen Huis dekt de Airbnb-verzekering toch niet alles, zoals brand- of stormschade. “Voor iedere huiseigenaar blijft een inboedel- en opstalverzekering gewoon verplicht. Verzekeringsmaatschappijen Centraal Beheer, Nationale-Nederlanden en ASR nemen daarbij al een tijdje Airbnb-verhuur op in de standaarddekking”, schrijft VEH.

Tags: home, schade, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.