Gezamenlijke aanpak verbetering aov-advies

oktober 01 11:00 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 01-10-15

Adfiz, AFM, Bureau D & O en diverse aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen trekken dit najaar gezamenlijk het land in met als doel de kwaliteit van het aov-advies naar een hoger plan te trekken.

Aanleiding van de bijeenkomsten zijn de resultaten van het AFM-onderzoek waaruit blijkt dat de kwaliteit van het aov-adviestraject sterk verbeterd kan worden. 

Het thema van deze bijeenkomsten is: ‘Verbetering van de advieskwaliteit en de marktpositie van de financieel adviseur op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen’. Adviseurs ontvangen naast de praktische informatiesessies ook een uitgebreide toolkit met daarin modelbrieven en teksten voor de doelgroep om het belang van aov te onderstrepen; een door Adfiz ontwikkeld aov-inventarisatieformulier; een zelftoetsing correct aov-advies en een notitie wettelijke adviesregels aov.

Programma
Tijdens de bijeenkomsten wordt onder meer ingegaan op de positie van de ondernemer die arbeidsongeschikt raakt en de maatschappelijke druk om, wanneer het aantal onverzekerde ondernemers zo hoog blijft, te komen met een wettelijk verplichte aov-verzekering. Ook de wettelijke adviesregels die gelden rond aov, inclusief de mogelijkheden voor dienstverlening op maat waardoor het adviestraject efficiënt ingericht kan worden, komen aan bod.

De deelnemende aov-verzekeraars zijn Allianz, De Goudse en Klaverblad en Movir. De bijeenkomsten worden gehouden op 3 november in Bunnik,10 november in Assen, 12 november in Best en 16 november in Sassenheim.

Tags: home, mkb, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.