(Ex-)kankerpatiënten krijgen moeilijk een ORV

november 17 12:46 2016 Print dit artikel

Vele honderdduizenden Nederlanders die ooit in hun leven kanker hebben gehad, soms tientallen jaren geleden, worden geconfronteerd met vaak grote problemen bij het afsluiten van een overlijdensriscoverzekering (ORV). Om hen te helpen in het ondoorzichtige acceptatieproces van verzekeraars, is NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, een campagne gestart.

Een ORV is meestal nodig voor een hypotheek bij de aanschaf van een nieuwe woning. Geregeld krijgen (ex)patiënten geen, moeilijk of tegen buitensporige premies een voorstel voor een dergelijke verzekering.

Volgens de NFK kunnen (ex)patiënten kunnen kiezen voor twee opties: 1. een ORV op maat afsluiten, die ontwikkeld is met Independer, speciaal voor mensen die kanker hebben gehad, of 2. Zelf tijdig en goed geïnformeerd aan de slag gaan, waarvoor een veelheid aan adviezen is samengebracht om dit verstandig te kunnen doen. Dit laatste is met name gericht op patiënten die langer dan vijf jaar geleden behandeld zijn voor kanker en bij wie de prognoses goed zijn.

De adviezen van NFK zijn hier te lezen.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.