Dwangsom voor mogelijk illegaal adviseren

juli 22 16:09 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 22-07-15

De AFM heeft met naam en toenaam een last onder dwangsom opgelegd aan een persoon die zonder vergunning consumenten thuis bezoekt en hen adviseert over en/of voor hen bemiddelt in verzekeringen.

De AFM ontving diverse meldingen over de advies- en bemiddelingspraktijken van mevrouw S. Preuter. Daarnaast duidt ook de beschrijving van haar onderneming in het handelsregister volgens de toezichthouder op het adviseren en bemiddelen in financiële producten, terwijl daarvoor geen AFM-vergunning is afgegeven.

Om te kunnen beoordelen of de wet daadwerkelijk is overtreden, heeft de toezichthouder mevrouw Preuter om aanvullende informatie gevraagd. Aan deze informatieverzoeken is niet voldaan, waarna de AFM de last heeft opgelegd. Iedere dag dat mevrouw Preuter niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000 tot een maximum van €50.000.

Tags: home

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.