De eigen woning als pensioenvoorziening

oktober 06 11:13 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 06-10-15

Het platform Wijzer in geldzaken constateert een gedragsverbetering bij consumenten op het punt van financieel plannen. Zo staan Nederlanders minder rood en lossen vaker hun hypotheek af met het oog op hun pensioen.

Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag, een trendonderzoek van platform Wijzer in geldzaken onder ruim 1.000 Nederlanders. Aanzienlijk meer respondenten noemen hierin aflossen en vermogen opbouwen in hun huis als maatregelen voor hun pensioen. In 2015 zegt 38 procent zijn hypotheek (deels) af te betalen, tegen 24 procent in 2013. Tegelijkertijd zeggen ook meer mensen in 2015 vermogen op te bouwen in hun eigen woning dan in 2013 (32 tegen 26 procent).

Tegelijkertijd is er op een aantal andere aspecten van financieel gedrag minder vooruitgang. Zo kijken weinig mensen verder dan tien jaar vooruit. Slechts 22 procent van de respondenten doet dit. Ook heeft slechts 37 procent van hen een buffer voor onverwachte uitgaven die groter is dan 3.500 euro. 36 procent heeft zelfs helemaal geen buffer. 

Tags: home, hypotheken, pensioenen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.