'BKR-registratie studieschuld is goed idee'

februari 25 11:32 2016 Print dit artikel

Het idee om studieschuld verplicht te registreren bij het BKR, zodat dit kan worden meegenomen in de hypotheekaanvraag, slaat goed aan bij de lezers van InFinance. Dat blijkt uit de poll op InFinance.nl.

Vereniging Eigen Huis (VEH) pleitte voor registratie van studieschulden door het BKR. Omdat dit nu niet het geval is, kan een studieschuld bij een hypotheekaanvraag buiten beeld blijven, meent VEH. Hierdoor kunnen starters een duurder huis kopen dan eigenlijk bij hun inkomen en uitgaven past.

Lezers van InFinance.nl zijn het in meerderheid (72%) eens met het voorstel van VEH. Slechts 28% ziet hier geen toegevoegde waarde in.

Inmiddels staat een nieuwe poll online op deze website: ‘De Mortgage Credit Directive zal voor mijn hypotheekklanten een verbetering opleveren’. U vindt deze in de rechter bovenhoek op deze pagina.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.