Advies op uithangbord VEH-hypotheektak

januari 27 12:32 2017 Print dit artikel

De hypotheekadviesorganisatie van Vereniging Eigen Huis gaat verder onder de naam Eigen Huis Hypotheekadvies. Door meer de nadruk te leggen op de adviescomponent van de dienstverlening, is het voor iedereen direct duidelijk waar de organisatie voor staat, zegt directeur Ronald Tiemessen.

Sinds 2004 biedt de belangenvereniging voor woningbezitters haar leden de Eigen Huis Hypotheekservice. Met de oprichting van deze ‘servicedochter’ wilde VEH destijds laten zien dat je ook zonder provisie een breed en compleet hypotheekadvies kunt geven. Voor de op provisie ingestelde hypotheekadviesmarkt de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok. Eigen Huis Hypotheekadvies heeft op dit moment zestien vestigingen verspreid door het land en is een 100% dochter van VEH.

De oude naam sluit volgens VEH echter niet meer concreet genoeg aan bij de nieuwe doelstelling van de organisatie, namelijk: ‘goed en onafhankelijk hypotheekadvies bieden aan iedereen met een woonwens, ook mensen die lastiger een hypotheek kunnen krijgen zoals flexwerkers en zzp’ers.’

Een goed advies volgens VEH

In een interview met InFinance legt Rob Mulder, directeur Kennis en Belangenbehartiging bij VEH, eind 2015 uit wat de vereniging verstaat onder een goed advies: “Financiële instellingen en adviseurs zijn vooral gericht op het eigen rendement. De focus ligt op de kortetermijntransactie. Het langetermijnklantbelang wordt niet optimaal bediend en sommige groepen worden uitgesloten. In dit speelveld is onze belangenbehartiging actief om de positie van consumenten te verbeteren. Onze klanten moeten na het sluiten van de hypotheek erop kunnen vertrouwen dat de hypotheekontwikkelingen actief voor hen worden gevolgd.”

Een onderzoek in opdracht van VEH wijst in de zomer van 2016 uit dat één op de vier huiseigenaren graag na het afsluiten van een hypotheek regelmatig contact met de adviseur wil, maar dat gebeurt in de praktijk maar bij slechts één op de acht.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.