Zomerdip bij hypotheekaanvragen HDN

augustus 08 13:45 2016 Print dit artikel

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde 29.000 hypotheekaanvragen in juli. Dat is 10% minder dan in juni, toen er 32.200 aanvragen werden verzonden.

Volgens HDN is deze daling een ‘zomerdipje’. “De daling in juli is het gevolg van de zomervakantie en volgt daarmee het reguliere seizoenspatroon”, zegt directeur Dorine van Basten. “In juli en augustus loopt het aantal hypotheekaanvragen meestal terug, waarna de aantallen vanaf september weer gestaag zullen toenemen.”

Vergeleken met juli 2015 is het aantal hypotheekaanvragen een stuk hoger: zo’n 30%. HDN registreerde tot nu toe in 2016 193.800 aanvragen, zo’n 11% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Van Basten: “Wij verwachten dit jaar totaal ongeveer 357.500 unieke hypotheekaanvragen te faciliteren. De aantallen tot zover tonen ons dat dit een realistische verwachting is.”

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.