Word geen adviseur met het V&D-syndroom

december 11 09:13 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 11-12-15

Romeo Financiële Diensten zal in 2016 een nieuwe franchiseformule lanceren die gaat voor het concreet invullen van een langdurige klantrelatie tegen lage kosten. Ik denk zomaar dat er veel consumenten zijn die dat prettig vinden, schrijft directeur Paul van der Meijs, in zijn visie op 2016.

“Over de hypotheekmarkt in 2016 (en de jaren daarna) kun je van alles zeggen. Zoals: de markt herstelt richting de 60 miljard. Of: consumenten kopen weer. Of: de loan-to-income stijgt licht, maar de loan-tovalue zal de komende jaren verder afnemen. Allemaal waar en over het algemeen goed nieuws. Maar de echte trend lezen we af aan de vernieuwing in de markt. Want na jaren van verschrompelde creativiteit – door crisis en regeldruk – bloeit deze gelukkig weer op. Zo komt er begin 2016 een aanbieder op de markt met een vernieuwend product dat – binnen de fiscale regels – beter presteert voor consumenten en funders. Vernieuwing binnen de annuïtaire grenzen. Daar hebben we lang op moeten wachten!

Hypotheek24 niet de laatste
Zoals we ook lang hebben moeten wachten op een partij die een succesvol alternatief biedt voor mensen die ‘gewoon een hypotheek willen afsluiten’. Wat u daar ook van mag vinden, Hypotheek24 bewijst dat consumenten massaal instappen op een prettig werkend en voordelig alternatief voor de full-servicedienstverlening van adviserend Nederland. En deze eerste zal niet de laatste zijn.

Opportunisme
Waar we niet lang op hebben hoeven wachten, is de terugkeer van het opportunisme in de branche. Met het aantrekken van de markt lijken maximalisering van marktaandeel en marge weer de standaard. Alle goede voornemens om te blijven zorgen voor onze klanten zijn vergeten. Nu is er een nieuwe adviesketen in de maak, die gaat voor het concreet invullen van een langdurige klantrelatie tegen lage kosten. Ik denk zomaar dat er veel consumenten zijn die dat prettig vinden. Voor het intermediair dat succesvol wil zijn in 2016 en vér daarna, is het tijd om richting te kiezen. Volgens mij kunt u daarbij twee kanten op. Heel goed worden in het doen van transacties, of heel goed worden in het onderhouden van klantrelaties. Alles daar tussenin is grijs, het V&D syndroom over uzelf afroepen.

Tot slot: richting kiezen alleen is niet genoeg. Wanneer u mikt op het grote midden van de markt, zult u de prijs van uw dienstverlening minimaal moeten halveren. Nederlanders zijn nu eenmaal zuinig. Wees dat ook op uw bedrijf.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.