Woonfonds lanceert Woongenot Hypotheek

november 18 15:19 2016 Print dit artikel

Woonfonds lanceert op maandag 21 november een nieuw product, de Woongenot Hypotheek. Hiermee wil de verstrekker nieuwe doelgroepen bedienen.

“Een toekomstbestendig hypotheekproduct dat uitstekend aansluit bij onze propositie waarmee we binnenkort meer doelgroepen in staat stellen om een woning te financieren”, zo omschrijft Paul Bänziger, manager van Woonfonds, de Woongenot Hypotheek.

Bänziger: “Wie naar de voorwaarden van de Woonfonds Woongenot Hypotheek kijkt, ziet meteen een aantal positieve kenmerken. Zo wordt de risicoklasse bij een contractuele renteherziening automatisch aangepast en is de vergoedingsrente op het bouwdepot gelijk aan de hypotheekrente. Tevens hanteert Woonfonds een offertegeldigheid van 4 + 5 maanden, wat interessant is voor nieuwbouw. Met deze nieuwe productlijn wordt de basis gelegd voor de uitrol van de doelgroepenstrategie. Deze komt onder andere tot stand door verruiming van het acceptatiebeleid. Binnenkort eerst voor de doelgroep zelfstandigen.”

Dienstverlening verbeteren

Volgens Bänziger is dit nieuwe hypotheekproduct  vooral een aanloop naar een groter verhaal. “Woonfonds wil zich namelijk nadrukkelijker op specifieke doelgroepen richten en tegelijkertijd de dienstverlening verbeteren. Om die ambitie waar te maken, zijn er naast productaanpassingen, ook organisatorische en operationele aanpassingen nodig. Op het vlak van de administratieve verwerking is de samenwerking met Quion aangegaan en deze start maandag 21 november.”

Optimaliseren contact

Een belangrijk onderdeel voor de gekozen strategie is het optimaliseren van het contact tussen acceptanten en adviseurs. “Door een groot deel van de administratieve processen uit te besteden aan Quion, zetten we een stap vooruit. Hierdoor worden de eigen medewerkers van Woonfonds, onze  klantenservicemedewerkers en acceptanten, nog beter in staat gesteld zowel de klanten als adviseurs te bedienen. Wij gaan ervoor zorgen dat onze hypotheekproducten ook toegankelijk worden voor doelgroepen die daar normaal gesproken niet voor in aanmerking komen. Hierover informeren wij onze geselecteerde adviseurs binnenkort”, aldus Bänziger.

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.