Woonfonds introduceert intelligente berekentool

maart 22 15:51 2017 Print dit artikel

Woonfonds heeft op dit moment meerdere berekenmethodes om het toetsinkomen voor zelfstandigen te bepalen. Om deze methodes eenvoudig te vergelijken lanceert de hypotheekverstrekker nu een intelligente maximale hypotheek berekentool voor zelfstandigen.

Tot die tijd waren de zekerheid van een vast contract of de inkomenscijfers van de laatste drie kalenderjaren altijd bepalend geweest. Dat is ’niet meer van deze tijd’, vindt Woonfonds. Ze nam haar acceptatiebeleid voor zelfstandigen onder de loep en legt nu meer de nadruk op het inkomensperspectief van zelfstandigen. Dat bracht wel meerdere berekenmethodes met zich mee, om het toetsinkomen voor zelfstandigen te bepalen.

Samen met Nationale Hypotheekbond

Om die verschillende berekenmethodes eenvoudig met elkaar te vergelijken ontwikkelde Woonfonds in samenwerking met Nationale Hypotheekbond de eerder genoemde slimme maximale hypotheek berekentool voor zelfstandigen. Deze tool is vrij te gebruiken door alle adviseurs.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.