Woon ik straks in een opvouwbaar huis?

februari 03 16:06 2015 Print dit artikel

De Amerikaan Larson is van huis uit architect en geeft leiding aan het gezaghebbende instituut van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), één van de beste universiteiten ter wereld. Op 4 februari neemt hij neemt ons mee door zijn ideeënwereld over hoe binnensteden beter bewoonbaar gemaakt kunnen worden. Volgens Larson gaan onze woningen en kantoren ingrijpend veranderen. Hoe dit kan, legt hij uit tijdens de Aegon-lezing.

Als een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland geeft Aegon met de lezing ruimte aan het debat over wonen in de toekomst. Daarom reageert Marco Keim, CEO van Aegon Nederland tijdens de lezing op de visie van Larson in een debat met Carolien Gehrels, directeur Big Urban Clients bij bouwbedrijf ARCADIS.

Unieke locatie

De lezing wordt gehouden op de 44e verdieping van De Rotterdam, een woontoren met een uniek uitzicht over de trotse havenstad. Deze locatie is niet toevallig gekozen. Rotterdam is in de afgelopen decennia enorm veranderd. Het gebied rondom de woontoren is hét voorbeeld van een succesvolle overstap van een grauw industriegebied naar een bruisend centrum waar je aangenaam kunt wonen en werken.

Sibylla Bantema, directeur Hypotheken van Aegon Nederland: “Ik weet dat prettig wonen voor Nederlanders belangrijk is. De eigen woning is voor ons Nederlanders niet alleen de grootste financiële investering van ons leven. Het is ook één van onze grootste hobby’s. De aandacht in de media voor alle facetten – financiering, bouw, inrichting en ‘metamorfoses’ van oude huizen – is enorm.”

De invloed van de woonsector op de economische groei van ons land is groot. Daarom is het goed dat de overheid veel aandacht besteedt aan wonen. Want er komen grote uitdagingen aan. Met de vergrijzing van de bevolking neemt niet alleen de vraag naar goede zorg toe. Ook moeten er vragen beantwoord worden hoe we om moeten gaan met de eigen woning en het pensioen. Tegelijkertijd dringen starters op de woningmarkt die, net als hun ouders, kans willen maken op een passende en vooral betaalbare woning. Een pasklaar antwoord op deze uitdaging is er – nog – niet. Met deze lezing wil Aegon een bijdrage leveren aan het debat over het beste antwoord.

Twitter mee!

De discussie over wonen en werken in de toekomst vindt niet alleen plaats in De Rotterdam, maar ook op social media. Wil jij ook meedoen? Volg dan #aegonlezing op Twitter en geef jouw mening!

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.