Woningen in trek bij particuliere beleggers

april 11 11:42 2017 Print dit artikel

De Hypotheekshop merkt een fors toenemende vraag naar beleggingspanden. Vaak is hierbij sprake van particulieren die met een deel van hun vermogen een pand willen aankopen dat ze vervolgens kunnen gaan verhuren.

Er zijn echter maar een handjevol geldverstrekkers in Nederland die beleggingspanden willen financieren, schrijft De Hypotheekshop in zijn nieuwsbrief marktontwikkelingen. “Maar sommige aanbieders bieden wel mogelijkheden in het geval dat ouders een woning willen kopen voor hun studerende kind.”

Trends

Een andere trend die De Hypotheekshop opmerkt is zelfbouw. “Hierbij koopt een particulier of groep een bouwkavel, waarbij zij van begin tot eind zelf bepalen wat er gebouwd wordt en met welke partijen (architect, adviseurs, aannemer) er wordt samengewerkt. Hiervoor ontstaat steeds meer belangstelling, met name vanuit groepen met specifieke woonwensen.” Ook hier merkt De Hypotheekshop op datniet alle geldverstrekkers zelfbouw financieren. “Andere partijen bieden wel mogelijkheden als er sprake is van een aannemer die valt onder een afbouwgarantie. Ook dient een omgevingsvergunning te zijn afgegeven.”

Andersoortige relaties

Daarnaast ziet De Hypotheekshop een tendens waarbij mensen met andersoortige relaties gezamenlijk op zoek gaan naar een huis. Bijvoorbeeld broer en zus of ouder en kind. “Verschillende geldverstrekkers bieden mogelijkheden voor dit soort aanvragen, al is wel altijd sprake van een bespreekpost. Daarbij is dan met name aandacht voor de bestendigheid van het inkomen. Een aankoop door aanvragers zonder familieband is lastiger rond te krijgen.”

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.