Winnaar Trends 2016 van Adjiedj Bakas

december 24 10:00 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 24-12-15

InFinance geeft elke week tot 2016 een exemplaar van Trends 2016 weg, het nieuwste boek van Adjiedj Bakas. Deze week is het boek gewonnen door André van Luijk, Financieel Planner bij Woonvisie NVM Makelaars.

In Trends 2016 presenteert de ‘trendwatcher des vaderlands’ op uiteenlopende terreinen de belangrijkste trends voor 2016. Volgens de Chinezen is 2016 het Jaar van de Aap. Bakas: “Geen uitdaging gaat de Aap uit de weg. Al spelenderwijs onderzoekt hij alles, en komt zo tot veel kennis en kunde, een heel geschikte eigenschap in deze tijden van grote verandering.”

Wie Trends 2016 leest, wordt bedolven onder de veranderingen die aanstaande zijn. FinTech, cryptocurrencies en peer-to-peer lending transformeren de financiële industrie. In de ruil- en deeleconomie komen parallelle munten op. De coöperatie is terug als pechdemper. Start-up culturen vermengen zich met reguliere bedrijfsculturen. Globalisering gaat in een lagere versnelling en multinationals keren huiswaarts. ‘Slowbalisering’ heeft de toekomst, de kracht van regio’s neemt toe, de wereldhandel neemt af.

Vernieuwers worden ingehaald door andere vernieuwers: disruptors disrupted. Energie wordt goedkoper. Krimpregio’s herpakken zich en worden dankzij breedband internet prima locaties voor start-ups en e-towns. De rauwe kanten van het kapitalisme leiden tot een nieuw moreel besef bij delen van de elite, waardoor Graai-kapitalisme wordt opgevolgd door Karmakapitalisme.

Maak wekelijks kans op dit boek door eenmalig een mail te sturen naar [email protected] en zet in de onderwerpregel ‘Boek Visie 2016’. Elke week wordt uit alle inzendingen een winnaar gekozen. Dus hoe eerder u mailt, hoe groter de kans dat u een exemplaar van Trends 2016 wint.

Tags: home

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.