Winnaar Beste Zorgidee van 2015

november 13 13:36 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 13-11-15

Het Thuiskomertje van Nel Wagner is verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2015, een initiatief van ONVZ. De jury koos uit een recordaantal van bijna zeshonderd ideeën vijf finalisten, waarna het Nederlandse publiek kon stemmen.

De 68-jarige mantelzorger uit Oegstgeest kreeg de prijs woensdag overhandigd door jurylid Pieter van den Hoogenband. Wagner bezoekt dagelijks haar zus in een verpleeghuis en ziet dat patiënten met dementie grote moeite hebben hun kamer terug te vinden. Het Thuiskomertje is een polsbandje dat een bekend muziekje afspeelt wanneer een patiënt zijn of haar voordeur nadert.

ONVZ Vakprijs
Het idee van Helena Schuengel werd bij de finale in Amsterdam onderscheiden met de ONVZ Vakprijs. Zij wil met WhatsUpp het gat dichten dat is geslagen doordat de hulp bij huishouden sinds dit jaar onder de gemeente valt, terwijl de verpleegkundige nog landelijk is geregeld. WhatsUpp is een applicatie op de mobiele telefoon waarmee een hulp in de huishouding of een familielid een mogelijk probleem snel kan doorgeven aan de wijkverpleegkundige.

Tags: home, zorg

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.