Webinar Hypotheek Business Club groot succes

november 03 16:33 2015 Print dit artikel

Door simpelweg de huidige werkwijze onder een vergrootglas te leggen en wijzigingen in het proces aan te brengen, is de hypotheekadviseur in staat fors meer declarabele adviesuren te maken. 

webinar 1Dat bleek uit het succesvolle eerste webinar van de Hypotheek Business Club. Meer dan tweehonderd hypotheekprofessionals volgden het webinar live.

Het webinar werd gegeven door Marisa Lodewijks en Martijn Koopal, formulemanagers bij CMIS Group.

Door wijzigingen in het proces aan te brengen kunnen de mensen op een advieskantoor efficiënter met hun tijd omgaan en adviseurs meer adviesgesprekken voeren.

Dat is broodnodig nu de werkdruk toeneemt en goed gekwalificeerd personeel een schaars goed is.

Niet-declarabele administratie uren

Tijdens het webinar konden de deelnemers ook meedoen aan verschillende polls. Zo bleek een meerderheid van hen minder dan 40 hypotheken per jaar te doen, maar naar eigen zeggen wel bovengemiddeld te profiteren van de aantrekkende hypotheekmarkt.

Van diezelfde volgers geeft een duidelijke meerderheid echter ook aan dat de meeste van de niet-declarabele uren die zij maken opgaan aan administratieve taken. Een deel zegt tevens de nodige niet-declarabele adviesuren kwijt te zijn aan het servicen van bestaande klanten.

Gooi de pizza’s op tafel

Martijn Koopal: “Bij gebrek aan gekwalificeerd personeel kun je ook zelf mensen gaan opleiden. Maar beter kun je een keer een paar pizza’s op tafel gooien en met het voltallige personeel in discussie gaan over de huidige processen. Wie doet wat, wanneer en hoe zou dit anders kunnen? Vaak kom je er dan achter dat de verkeerde mensen met de administratie bezig zijn omdat het lastig gevonden wordt om verantwoordelijkheden over te dragen. Maar een adviseur hoort te adviseren. Door deze processen beter in te richten en de verantwoordelijkheden neer te leggen waar ze horen, kun je enorm veel tijd besparen. Tijd die de adviseur declarabel kan inzetten.”

Gebruik bestaande tools

De mogelijkheden die door Marisa Lodewijks en Martijn Koopal werden aangereikt om te komen tot een meer digitale werk- en adviesomgeving waren voor veel volgers vernieuwend. Uit de poll bleek namelijk dat het aantal adviseurs dat hun klanten de mogelijkheid biedt om hun documenten rechtstreeks de backoffice in te schieten, sterk in de minderheid was. Marisa Lodewijks: “Door gebruik te maken van de tools die hiervoor in de markt zijn kun je als advieskantoor al enorm veel tijd besparen.”

Bekijk hier het webinar ‘Op naar 120 hypotheken per adviseur per jaar!’ van dinsdag 3 november terug.

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

Hypotheek Business Club
Hypotheek Business Club

De Hypotheek Business Club is een uniek platform waar hypotheekprofessionals elkaar treffen en ervaringen en gedachten kunnen uitwisselen. Kennisoverdracht, nieuws, opleidingen en netwerken zijn enkele eigenschappen van de Club.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.