Wat kan de adviseur met Ditiszorg.nl?

november 09 09:00 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 09-11-15

Nedasco nam in september de vergelijkingssite ditiszorg.nl over. We vroegen Tim Schoonbergen, algemeen directeur Nedasco, wat de onafhankelijke adviseur hiervan gaat merken tijdens het aankomende zorgseizoen.

Wat kan de adviseur met Ditiszorg.nl?
Tim Schoonbergen: “Met ditiszorg.nl kan de consument online zorgverzekeringen vergelijken en aanvragen bij zijn eigen vertrouwde adviseur. In de module kunnen adviseurs al hun aanstellingen kwijt, inclusief specifieke kortingsafspraken. Doordat ook de huidige korting van de klant ingegeven wordt, kun je ook echt appels met appels vergelijken. Door het gemak van online vergelijken te combineren met de eigen vertrouwde adviseur krijgt de klant het beste uit twee werelden.”

Wordt er ook op inhoud vergeleken?
“Er wordt naast premie juist ook op de inhoud vergeleken. Op basis van de huidige polis en de ingegeven dekkingswensen wordt de eerste selectie gemaakt. Na deze voorwaardenvergelijking volgt de premievergelijking. In de module zijn de voorwaarden van alle beschikbare producten te vergelijken, zodat een adviseur dit ook kan gebruiken bij eventuele inhoudelijke vragen van zijn klanten.”

Wat biedt deelname de adviseur?
“De adviseur krijgt via ditiszorg.nl een eigen website waarop zijn logo en contactgegevens worden getoond. Deze url kan hij bijvoorbeeld via de mail delen met zijn klant of integreren in zijn eigen website. Consument kunnen ook op ditiszorg.nl zien welke adviseurs een aanstelling hebben. De module is ontwikkeld door adviseurs en dit willen we zo houden. We blijven het continue verder ontwikkelen met onze adviseurs.

De inventarisatiemodule (zorgverzekeringscheck) is een aparte module die de adviseur het gehele jaar door kan gebruiken. Hierdoor kan hij al vroegtijdig met inventariseren beginnen. In november stuurt de module deze klanten uit naam van de adviseur automatisch een e-mail waarin zij naar de vergelijkingsmodule worden verwezen voor een uitgebreide vergelijking op basis van de eerder dat jaar gemaakte inventarisatie.”

Een tip voor dit zorgseizoen?
“We merken dat er nog steeds veel vragen zijn over de verschillende soorten basisverzekeringen en de vergoeding daarvan. In de vergelijker is hier ook aandacht aan besteed. Wanneer een klant kiest voor een natura (budget)polis wordt er ook een link getoond waarop de klant kan zien of het ziekenhuis bij hem in de buurt ook een contract heeft met de verzekeraar.”

Tags: home, verzekeringen, zorg

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.