Waarde van persoonlijk en onafhankelijk advies stijgt

december 24 11:09 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 24-12-15

In 2016 moet de onafhankelijk adviseur meer zichtbaar zijn voor de consument. In de financiële branche, waar vergaande digitalisering plaatsvindt, gaat de consument weer op zoek naar persoonlijk contact. Een sterke troef die het onafhankelijk intermediair al in handen heeft.

Dat schrijft Stefan Bell, directeur bij VCN, in zijn Visie op 2016 voor de InFinance special Visies & Kansen 2016.

“Persoonlijke begeleiding is hoognodig in een markt waar de consument wordt geconfronteerd met een wirwar aan vergelijkingssites en een te groot aanbod aan verzekeringssites. Bovendien blijft het online aanbod het komende jaar alleen maar toenemen. Nieuwe innovatieve partijen, zoals Google, betreden de verzekeringsmarkt en gaan de strijd met de gevestigde orde aan. Door een overvloed aan informatie die op het internet is te vinden, heeft de consument weer meer behoefte aan deskundig en betrouwbaar advies. Hij heeft de bevestiging nodig van een vertrouwd persoon.”

Digitaliseren
“Ook de dienstverlening van banken wordt verder gedigitaliseerd. Consumenten worden hierdoor gedwongen om zelf steeds meer online te regelen. Met name op het gebied van hypotheken en verzekeringen. De noodzaak voor banken om aanwezig te zijn in dorpskernen is niet meer aanwezig. Onder druk van internationale wetgeving richten banken zich weer op de kerntaken als het onderbrengen van spaargelden en het aanbieden van kredieten.”

“Verder vinden er in verzekeringsland distributiewijzingen plaats. Waar de ene verzekeraar zich richt op rechtstreekse (online) distributie onder eigen naam of een ander label, gaan anderen de samenwerking aan met het professioneel intermediair. Maar ook verzekeraars gaan terug naar de kerntaak, waar ze als risicodrager samenwerken met volmachten en serviceproviders.”

Persoonlijk contact schaarser
“Deze laatste ontwikkeling zorgt ervoor dat de onafhankelijk adviseur in een markt waar kostenreductie, digitalisering en consolidatie de agenda bepalen, meer en meer de ruimte krijgt om zijn toegevoegde waarde te laten zien. Een simpel rekensommetje toont aan dat in een branche waar persoonlijk contact schaarser wordt, de waarde van het persoonlijk en onafhankelijk advies stijgt. De adviseur moet zich echter wel proactief opstellen en meer van zich laten horen.”

Tags: home, hypotheken, kredieten, pensioenen, schade, verzekeringen, zorg

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.