VVD populair bij KiesWijzerWonen

maart 02 15:13 2017 Print dit artikel

Van de acht politieke partijen die hebben meegewerkt aan de KiesWijzerWonen van VBO Makelaar, scoort de VVD het hoogst. In de eerste tussenstand vindt 35% van de kiezers dat de VVD het beste opkomt voor hun woonbelangen en woonwensen. De ChristenUnie neemt met 17% de tweede plaats in.

De ruim 1.400 kiezers die al meededen aan de stemwijzer voor woonconsumenten zijn het meest uitgesproken over de Starterslening, de overdrachtsbelasting, scheefwoners, bouwen in de natuur en een minister voor Wonen. Volgens 76% van de kiezers van de KiesWijzerWonen moet de Starterslening een landelijke voorziening worden. De VVD, CDA en SP zijn het eens met deze stelling.

Minister voor Wonen

Een minister voor Wonen geniet de voorkeur van 78% van de kiezers in de KiesWijzerWonen van VBO. 73% van de kiezers wil de overdrachtsbelasting afschaffen en 71% vindt dat het huurrecht moet worden geflexibiliseerd om scheefwonen verder aan te pakken.

Kieswijzer Wonen

Met de KiesWijzerWonen kunnen woonconsumenten bepalen welke politieke partij het beste opkomt voor hun woonbelangen en woonwensen. VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie, SGP, SP en 50PLUS hebben hiervoor zestien stellingen beantwoord en toegelicht.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.