Vraagtekens bij leeftijdsgrens schenking eigen woning

oktober 06 10:18 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 06-10-15

Met ingang van 1 januari 2017 wordt de belastingvrijstelling voor een eenmalige schenking voor de eigen woning opnieuw verhoogd en verruimd. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zet vraagtekens bij de leeftijdsgrens die eraan wordt gekoppeld.

Er mag volgend jaar tot 100.000 euro worden geschonken aan mensen tussen de 18 en 40 jaar. Maar er is volgens de beroepsorganisatie ook een grote groep mensen van boven de 40 jaar die een huis wil kopen, bijvoorbeeld omdat zij na een echtscheiding als doorstromer op de huizenmarkt komen. Hier wordt in de vernieuwe regeling geen rekening mee gehouden.

De KNB zal het punt van de leeftijdsgrens de komende tijd nog onder de aandacht brengen van de politiek. Het notariaat is overigens wel voorstander van de regeling en zou graag meer van dit soort wettelijke vrijstellingen zien. Een voorbeeld hiervan is de belastingvrije schenking voor een studie of het verduurzamen van een huis. 

Tags: fiscaal, home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.