Vooral dalende hypotheekrentes in mei

juni 13 12:25 2016 Print dit artikel

De MoneyView Hypotheekrente Barometer wijst uit dat er in mei wederom sprake was van bijna alleen maar dalende hypotheekrentes. bijBouwe is een uitzondering hierop, stelt MoneyView. “Die verhoogde het 10, 15 en 20 jaars tarief, nadat het eerder in de maand het 15 en 30 jaars tarief juist had verlaagd.”

Ook Florius verhoogde in mei het 1, 3 en 5 jaars tarief. Van 36 producten in de markt werden in de afgelopen maand de tarieven verlaagd. Overall bezien zijn de 5, 10 en 20 jaars tarieven in mei het vaakst aangepast.

Vooral de kleinere partijen

Het waren opnieuw vooral de kleinere partijen die hun rentes wijzigden. Van de Hypotrust Comfort en Elan Hypotheek wijzigden de tarieven zelfs 3 keer in de afgelopen maand. ABN Amro bracht het 2 jaars NHG tarief van de annuïteitenhypotheek op 29 mei onder de magische grens van 1%.

1,84% voor een 10-jaars annuïteitenhypotheek

In de laatste week van mei bedroeg de laagste rente 1,84% voor een 10-jaars annuïteitenhypotheek met NHG. Dit tarief werd volgens MoneyView aangeboden bij de bijBouwe Hypotheek. De Hypotrust Goede Start Hypotheek had in mei het hoogste 10-jaars NHG tarief, namelijk 2,70% Het gemiddelde 10-jaars NHG annuïteitentarief bedroeg in de laatste week van april 2,06%.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.