Vervolgonderzoek AFM zal positiever zijn

september 18 08:47 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 18-09-15

Het Verbond van Verzekeraars heeft er vertrouwen in, dat een eventueel vervolgonderzoek van de AFM naar betalingsachterstanden bij hypoheken een positiever beeld zal geven. Verzekeraars die actief zijn in de hypotheekmarkt hebben de aanbevelingen namelijk al grotendeels opgepakt en geïmplementeerd.

In het onderzoek van de AFM kwam naar voren dat de dienstverlening van hypotheekaanbieders bij klanten met betalingsproblemen voor verbetering vatbaar is. Aanbieders zijn volgens de toezichthouder vaak meer gericht op het incasseren van een betalingsachterstand dan op het zoeken naar een duurzame oplossing.

“Een zorgvuldige en effectieve aanpak bij betalingsachterstanden is zowel in het belang van de hypotheekverstrekker als de klant. Suggesties voor verbetering van deze procedures zijn dan ook door verzekeraars – voor zover betrokken bij dit onderzoek – reeds grotendeels opgepakt en geïmplementeerd. Waar nuttig blijven verzekeraars die actief zijn in de hypotheekmarkt best practices met elkaar delen”, aldus de korte reactie van het Verbond van Verzekeraars op de rapportage.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.