Vertrouwen in woningmarkt blijft stijgen

mei 04 10:04 2016 Print dit artikel

Sinds de introductie 12 jaar geleden heeft de Eigen Huis Marktindicator niet eerder zo’n hoge stand bereikt als in de maand april. Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt steeg vorige maand met twee punten naar een totaal van 118.

De aanjager van het positieve consumentsentiment is volgens Vereniging Eigen Huis vooral de lage rentestand. Er zijn al aanbieders die een rentetarief onder de 1,9% aanbieden voor hypotheken met NHG en waarvan de rente voor 10 jaar vast staat.

Verwachting rentestijging neemt af

“De consumentenverwachting over de renteontwikkeling in de komende 12 maanden wordt de laatste maanden positiever” zegt Maarten Eeke van der Veen, woningmarktspecialist bij VEH. “In augustus 2015 verwachtte 46% van de consumenten dat de rente zou gaan stijgen, in april 2016 voorziet nog maar 23% een rentestijging in de komende 12 maanden.”

De Eigen Huis Marktindicator laat in april de achtste stijging op rij zien. In december 2012 stond de index nog op een dieptepunt van 51 punten.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.